תחליף סוכר מלאכותי מקובל כבטוח
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
בזמנו כתבת שסוכרלוז בטוח לשימוש, ורוב המדינות מכירות בו כתחליף סוכר מלאכותי בטוח לשימוש. האם הוא עדיף על פני סוכר חום או לבן, בהיבט הבריאותי?
שלום חנן, תלוי על מה אתה מסתכל. כהורדת קלוריות, יותר טוב. אבל כמזון בכלל, לצערי האפקט לא ממש מועיל. עדיף בלי אף אחד משניהם. בברכה,דנה
אבל שתייה לא מומתקת אינה טעימה לי, ומאחר שאני שותה כל יום, היא עושה את חיי לחסרי טעם. מאחר שחשוב לי שיהיה טעם לחיי, אני נאלץ להעדיף את אחד משני סוגי ההמתקה - סוכר (מזיק, כידוע) או ממתיק (בטוח לשימוש). לכן תשובתך הנוכחית אינה עונה לשאלתי. האם יש לך תשובה?
שלום חנן, תשובתי נשארת בעינה. איני יכולה להמליץ על ממתיקים בדיוק כפי שאיני ממליצה על סוכר. הבחירה היא שלך. לכל אחד יתרונות וחסרונות, לשיקולך האישי. אני חושבת שצריך לבחון את נושא "הטעם לחיים" סביב שתיה מתוקה. בעולם מתוקן שותים מים . אפשר להוסיף לימון, נענע, קינמון, נותן תחושת טעם טובה ללא תוספת סוכר. בברכה,דנה
הוספת לימון, נענע, קינמון לא נותנת בשום אופן טעם טוב לקקאו/קפה שלי, שבלעדיו נפגע מאוד טעם חיי. לכן, האם לא תמליצי על המתקת הנ"ל בממתיק, המעניקה (ובוודאי מוסיפה) טעם לחיי, במקום הוספת לימון וכו', הפוגעת בטעם חיי?
אני משתמשת בממתיק במקום בסוכר רק כדי ליהנות ממשקה טעים מבלי להעלות את הסוכר בדם וכתוצאה יהיה גם טעם לחיים בכלל, ולא להורדת קלוריות או כמזון. האם שימוש כזה - ראוי מבחינה תזונתית?