התבססות על מזונות משומרים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
סטודנטית בחו"ל, באזור קר ומרוחק. בעקבות רגישות למזונות שונים, יוצא שאני לא יכולה לאכול דבר מהמוצע בחדר האוכל, מלבד לחם. בשל הריחוק, כל היצע המזון הוא באותו חדר אוכל, ואין להם אפשרות לגמישות והתאמות. מדי כמה ימים אני הולכת לסופר (6 ק"מ) וקונה ירקות וקצת מוצרי חלב, אותם אני סוחבת בתיק גב. ברור לי שזו לא תזונה מאוזנת. רציתי לשאול האם לדעתך יהיה נכון להתחיל לאכול אלבומין ביצה ואולי אבקת חלב כמקור לחלבון. ככה אוכל לאחסן קופסאות בחדר (אין מקרר ואסור להכניס מקרר לחדרים) ולחמם אבקה+מים במקרוגל, כסוג של חביתת חלבון, או אפילו לאכול בכפית. אם לא, האם יש לך רעיון אחר? כמובן שאני אוכלת את מוצרי החלב שאני קונה, אך זה ממש לא מספיק ואני חוששת מדלדול שריר (כבר היה לי בעבר). אודה לתשובתך. טל
שלום טל, בהחלט אפשר לעשות שימוש באבקת חלבון ולהוסיף למזון או סתם לעשות שייק. יש אבקות רבות נוספות המכילות את כל מרכיבי המזון ורק ערבוב עם מים או חלב יכולים לבנות לך תפריט מועשר. בברכה,דנה
תודה על התשובה הרצינית והמהירה