ערכים תזונתיים של פיצוחים קלויים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
אלו ערכים תזונתיים נשמרים בבוטנים, אגוזים ושקדים קלויים? אני שואלת זאת כי הם טעימים יותר, מבחינתי, מפיצוחים לא קלויים.
שלום סימה, מה שנשאר זה בעיקר שומן, ולאו דווקא בעל איכות טובה, חלבון ונתרן (מלח). ברור שזה טעים יותר אבל מזין הרבה פחות. בברכה,דנה
החברה הידועה "שקד תבור" כותבת: "האם גם בוטנים קלויים - בריאים? דווקא כן. קלייתם משפרת את זמינות נוגדי החמצון שבהם בגוף, והם גם מכילים ערכים תזונתיים נהדרים (מפורטים בכתבה). מדובר באחד הנשנושים הכי בריאים למרות הקלייה. הבוטנים רעילים וחייבים לקלות אותם לפני האכילה." אבקש התייחסותך.
שלום סימה, אם הם היו רעילים, היינו רואים הרבה אנשים בבתי חולים. אין שום רעילות ידועה. כמו כן, יש הבדל בין סוגי הקלייה. חימום קל בתנור ללא תוספות, לעומת מה שמוכרים לנו בחוץ- מתוסף עמילן, מלח, שמן בדרגה נמוכה ועוד. בברכה,דנה
האם נבדק באופן מדעי ההבדל בין אכילת פיצוחים קלויים לבין אכילתם לא קלויים, והאם תוצאות בדיקה חשובה כזאת פורסמו בעיתונות התזונתית (אם כן, מתי והיכן)?