אחוזי שומן במוצרי חלב וספיגה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום רב, אשמח להבהרה בנוגע לאחוזי שומן בגבינות והקשר לספיגת סידן ו/ או ויטמין D. מה עדיף גבינה צהובה 22% לספיגה? או 9% גם כן מאפשר ספיגה. אודה על הבהרה בנושא, ליאת
שלום ליאת, בעיקרון ארוחה עתירת שומן עלולה לפגוע קצת בספיגה, אבל בין פרוסה כזו או אחרת, ההבדל שולי. בברכה,דנה
דנה תודה. עדיין לא ברור לי מה קורה ב 0% מול 9% מול 22% מבחינת ספיגת הסידן/ ויטמין D. אומרים שב 0% לא נספג. האם ב 9% כן? מה עדיף, עלות תועלת בין % שומן וספיגה תודה
זה באמת מבלבל