אחוזי שומן במוצרי חלב וספיגה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

13/02/2022 | 21:35 | מאת: ליאת

שלום רב, אשמח להבהרה בנוגע לאחוזי שומן בגבינות והקשר לספיגת סידן ו/ או ויטמין D. מה עדיף גבינה צהובה 22% לספיגה? או 9% גם כן מאפשר ספיגה. אודה על הבהרה בנושא, ליאת

שלום ליאת, בעיקרון ארוחה עתירת שומן עלולה לפגוע קצת בספיגה, אבל בין פרוסה כזו או אחרת, ההבדל שולי. בברכה,דנה

15/02/2022 | 23:04 | מאת: ליאת

דנה תודה. עדיין לא ברור לי מה קורה ב 0% מול 9% מול 22% מבחינת ספיגת הסידן/ ויטמין D. אומרים שב 0% לא נספג. האם ב 9% כן? מה עדיף, עלות תועלת בין % שומן וספיגה תודה

16/02/2022 | 13:19 | מאת: יוליה

זה באמת מבלבל

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר