חישוב צורך בלחבונים ממקורות שונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/02/2022 | 15:31 | מאת: יוליה

האם ישנה נוסחה לחישוב הצורך בחלבונים מלבד זו הכללית ביותר? כלומר, ברור שחלבון ביצה, למשל, נספג באופן שונה מזה של חלבון בכמות זהה אבל ממקור צמחי. בנוסף, עד כמה עניין הגיוון בסוג החלבון או במקור שלו מהותי, אם בכלל? תודה

שלום יוליה, ההמלצה היא 0.8 גר' חלבון לק"ג משקל גוף לאדם בריא. ברור שיש הבדל בניצול או ספיגה בין החלבונים, אבל אין מחסור בעולם, וניתן להגיע לכמות חלבון מצויינת גם מן הצומח. בברכה,דנה

22/02/2022 | 07:49 | מאת: יוליה

לא אעמיס אותך בפרטים, רק אגיד שזה לא עובד אצלי ככה (בעיות עיכול וספיגה. כבר היה לי דלדול שרירים בעבר). תהיי מוכנה בבקשה להמליץ לי על דיאטנית טובה וסבלנית שלא סתם תזרוק עליי תפריט?

שלום יוליה, אם יש לך בעית עיכול וספיגה וירידה במסת שרירי נשמע שאת צריכה דיאטנית בתחום הגסטרו. ממליצה לפנות למכוני הגסטרו בבית החולים הקרוב אליך להמשך טיפול. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר