דיטאה לגסטרופרזיס ומעי רגיז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/02/2022 | 18:23 | מאת: לימונית

‏ שאלות לדיאטנית בעקבות אבחון הגסטרופרזיס והצורך בשינוי התזונה בהתייחס גם לאבחון מוקדם של מעי רגיז. אציין שאוהבת ירקות ופירות, אוכלת בשר (לא יוצא לי הרבה מדיי), לא אוכלת דברי חלב! 1. איזה ירקות מכילים הכי הרבה סיבים, והאם יש טבלה המדרגת את הירקות לפי כמות הסיבים? 2. מה קורה לסיבים התזונתיים בזמן בישול? – האם הם "יוצאים" מהירקות לתוך התבשייל? למשל, האם הכנסת עשבי תיבול למרק או לכל תבשיל אחר והוצאתם לאחר מכן, משאיר את הסיבים בתבשיל? 3. אותה השאלה לגבי הוויטמינים? האם אני צריכה לעשות השלמת ויטמינים בעקבות שינוי התזונה. והאם יש טבלת ויטמינים בכל ירק ובכל פרי. 4. איזה ירקות ופירות גורמים להכי הרבה גזים? והאם יש דרך לאכול אותם כדי להימנע מכך, כמו למשל בישול, טיגון, צלייה? 5. מה לגבי Fruit smoothie on water מפירות חיים? 6. מה לגבי פחמימות: לחם/פיתה/בגט; פסטה, אורז, פתיתים, תפוחי אדמה/בטטה? 7. מה לגבי אופן השתייה כדי להימנע מבחילות ותחושת מלאות וכדי להימנע מגזים? 8. מה לגבי דברים יבשים כמו קרקרים, שקדי מרק, עוגיות? 9. מה לגבי שוקולדים? 10. מבקשת תכנית עבודה שתתאים לאורח החיים הלא מאורגן שלי. בתודה רבה!

שלום, לצערי לא אוכל לפרט תשובה בהתאם לשאלותיך. טיפול תזונתי לא נשעה בצורה כזו. עליך לפנות לדיאטנית גסטרו ולקבל טיפול כולל מעקב צמוד ולהתאים את התזונה בהתאם. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר