סלק סוכר רכיבים תזונתיים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום, אני אוהבת לאכול שורש סלק סוכר טרי, עם הקליפה, אבל לא מצליחה להבין מה הערכים התזונתיים שלו (הרכב סוכר בין 12 ל-21%, זה לא אומר הרבה. כנ"ל לגבי סיבים, ויטמינים ומינרלים). ידועים לך הערכים? האם צריך להתייחס אליו כפחמימה, ירק פחמימתי (כמו גזר) או כממתק לכל דבר? כמובן שאני מקפידה לשטוף טוב לפני האכילה. תודה
שלום, אין לי מידע. לרוב שורשים עשירים יותר בפחמימות, אז מניחה שהתיחסות דומה לגזר. בברכה,דנה