טחינה-החלק התחתון והפרדת השמן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום אני צורכת בקבעות טחינה גולמית,אני שמה לב בטחיננה בצנצנת שיש שמן בחלק העליון ובחלק התחתון מין גוש מרוכז וגדול. האם זה שומן מוקשה? על כל פנים החלק הכי טעים שיש אני מרגישה שאני רוצה לאכול עוד ועוד ואני לא מבינה מה יש בחלק התחתון בטחינה? והאם ניתן לזרז את תהליך הפרדת השמן<
שלום ענת, לא, זה לא שומן מוקשה. פשוט טחינה מכילה בעיקר שומן אבל גם חלבון, פחמימות ומים. פשוט הפרקציות נפרדות תחת תנאים שונים של אחסון. ברגע שתערבבי, זה יתאחד יחד. אין לזה כל משמעות, פשוט תערבבי. בברכה,דנה