פחממות בתבלינים - האם צריך לספור פחממות בתבלינים?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
פלפל שחור פפריקה כורכום וכו'. לאחרונה גילתי שבפלפל שחור יש 50 גרם פחממה ל100גרם. ולא הייתי מודע לכך האם אפשר לקבל מידע לנושא במיוחד סכרתיים וכו' האם במקרה בפלפל שחור הפחממות הן שונות?
שלום מנור, בשימוש בתבלינים אלו אנחנו משתמשים בפחות מ- 1 גר' לתבשיל שלם, כך שזה בטל בשישים. לדוגמה בכפית שטוחה של פלפל שחור יש כ- 1 גר' פחמימה. כפית פלפל שחור זה הרבה מאוד, לרוב זה עבור תבשיל של כמה מנות טובות. בברכה,דנה