גבינת גאודה - לאכול בהנאה או להימנע בצער

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/04/2022 | 09:04 | מאת: אלי

האם גבינת גאודה בסה"כ בריאה (הרבה מאוד סידן) או מסוכנת (30% שומן, 1,4% חומצות שומן טרנס)? האם יתרונה שקול כנגד נזקיה?

15/04/2022 | 18:05 | מאת: אלה

זו פשוט סכנת נפשות

16/04/2022 | 19:41 | מאת: אלי

האם תשובת אלה מייצגת את הידע המקצועי של פורום נכבד זה?

22/04/2022 | 20:08 | מאת: סימה

ראיתי שבגבינת גאודה יש ויטמינים (B, K,), מינרלים (מגנזיום, אבץ, אשלגן), וגם חומצות שומן לא רוויות. מאידך, ראיתי בגאודה עובש ירוק. האם העובש פוסל אותה לאכילה?

שלום אלי, גבינת גאודה מוגדרת כגבינה שמנה בדיוק כמו מרבית הגבינות הקשות הלבנות או הצהובות. יש לה יתרונות כמובן של סידן וויטמינים ומינרלים נוספים. כל עוד נצרכת במינון סביר, איני רואה בעיה לשלבה בתזונה, בדיוק כמו כל מזון אחר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר