נקודת עישון באפיה בשמן זית בתנור?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

26/04/2022 | 20:23 | מאת: חיים

ערב טוב היום כשאפיתי את הקציצות בתנור ככל הנראה שכחתי להפעיל טיימר וכשנזכרתי וניגשתי לתנור ראיתי שהקציצות מעלות כמו מעין עשן כזה האם זה נקודת העישון של הקציצות והאם במצב כזה יש הפרשה של רדיקלים חופשיים שני נתונים חשובים להאיר את עינייך לגבי האפיה הזו אני אופה רק ב180 מעלות ואך ורק עם שמן זית יד מרדכי בכבישה קרה וכולי האם ניתן לאכול את הקציצות האלו או לזרוק האירי את עיניי בנושא דרך אגב התייעצתי עם מכרה תזונאית שאמרה לי שאמנם היא לא מומחית בנושא אך אם זה לא נשרף אז ניתן לאכול מה דעתך?

שלום חיים, איני טכנולוגית מזון. כל תהליך חימום יוצר רדילקים חופשיים, אבל הואיל ואין דרך אחרת לאכול את הקציצות, זה הרע במיעוטו. בברכה,דנה

27/04/2022 | 13:24 | מאת: חיים

יהיו רדיקלים חופשיים גם אם זה שמן זית כתית בכבישה קרה והאפיה היא על 180?

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר