מעדן לייט להמתקת קפה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
מצאתי מוצר הדומה בצורתו, במרקם שלו ובטעמו לדבש, אך הוא תחליף לדבש - רכיביו הם: ממתיקים (מלטיטול, סוכרלוז), סיבים תזונתיים (פולידקסטרוז), מים ודבש טהור. ב-100 ג' שלו יש 155 קלוריות. 8 ג' סוכרים. האם יש בעיה בצריכתו במקום דבש (כגון מריחה על פרוסת לחם, או שילובו בספל קפה), כדי ליהנות מטעמו הטוב, מבלי (כמעט) להזדקק לסוכר?
מבקשת להוסיף בנדון פרט חשוב, לדעתי: המוצר הנ"ל מיוצר ע"י מכוורת של אחד הקיבוצים.
שלום שירה, לפי מה שאת מתארת כמות הדבש הטבור זניחה- ולכן זה לא דבש אלא תחליף מעובד מאוד. אם לא חייבת, לא הייתי משתמשת. בברכה,דנה
לא הבנתי את התשובה. יש במעדן הנ"ל רעלים? דבש (85% סוכר) - בריא יותר? יש לי טרום סכרת. אני אוהבת קפה מומתק, המוסיף טעם לחיי. ממתיקים מלאכותיים עדיפים? במעדן הנ"ל יש סיבים (ידועים כבריאים). טעמו צפיחית בדבש. לוותר על קפה?
שלום שירה, שאלת אם המוצר בריא- התשובה היא לא. מזון מעובד ומיותר. עדיף ממתיק רגיל כמו סוכרלוז, אין צורך בכל התוספת הזו. בברכה,דנה
אם מעדן לייט אינו בריא כי הוא מעובד, מדוע ממתיק מלאכותי, שאף הוא מעובד, עדיף, מה עוד שמעדן לייט מעניק טעם לחיים, בעוד שלממתיק אין כל טעם? מה פסול במעדן שלא זו בלבד שהוא טעים לי מאוד, אלא אף אין בו סוכר ומאידך יש בו סיבים תזונתיים?
אני נהנה מאוד מקפה מומתק בסוכרלוז, ומאוד לא נהנה מקפה שאינו מומתק. האם יש דרך אחרת להמתיק את הקפה, שתהיה גם טעימה וגם בריאה? מהי?
אשמח לדעת, האם דבש משמין?
אני מאוד אוהב דבש ולא רואה סיבה לקום בבוקר בלי דבש בקפה. האם את ממליצה להתאבד כדי לא לצרוך מוצר לא מזיק כמו מעדן לייט?