גבינה צהובה בארוחות בוקר וערב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/09/2022 | 08:01 | מאת: מאיה

האם רצוי לכלול בארוחת בוקר/ערב גבינה צהובה, לצד גבינה לבנה, יוגורט, סלט ירקות, ביצה ופרוסת לחם?

שלום מאיה, רצוי לא, אפשרי כן. לא מדובר במוצר חיוני, אפשר לקבל סידן גם מריקוטה באותה מידה. בברכה,דנה

04/09/2022 | 12:11 | מאת: מאיה

סליחה, ב-100ג' ריקוטה יש 600 מ"ג סידן, לעומת 900 מ"ג בגב"צ. האם לאדם מבוגר עם אוסטאופניה לא יועיל לצרוך גם גב"צ, כדי להעשיר את כמות הסידן במזונו, שאיננה מגיעה משאר המאוזנת לכמות היומית המומלצת של סידן?

שלום מאיה, כדי לאכול 100 גר' גבינת ריקוטה מ את צריכה לאכול כחצי קופסה של גבינה 5% לערך עם מעט מאוד נתרן. כדי לאכול אותה כמות סידן מגבינה צהובה את צריכה לאכול 3 פרוסות גבנצ עם הרבה יןתר נתרן ושומן. אני לא מסתכלת רק על סידן,אני מסתכלת על כל הערך התזונתי של המזון. והטיפול הנכון באוסטואפניה הוא ויטמין D יותר מאשר סידן. בברכה,דנה

05/09/2022 | 08:27 | מאת: מאיה

הרופא שלי ממליץ לי לצרוך 1200 מ"ג סידן ביום, נוסף על 2000 יחב"ל ויטמין D. אני אוהבת ואוכלת ריקוטה ומצליחה לצרוך אותה בהיקף יומי של 30ג', שיש בהם 200מ"ג סידן. אינני מכירה שום מזונות טעימים (פרט לגב"צ) מהם ניתן לקבל את שאר כמות ה-1,000מ"ג סידן, או חלק ניכר ממנה, שעליה הרופא ממליץ לי. מה לעשות?

שלום מאיה, מי שאינו מסוגל להגיע להמלצות במזון, אנחנו מוסיפים תוסף סידן. אין הוכחה שאכילת גבנצ משפרת אוסטואפניה- בייחוד שמקור הסידן מגיע עם הרבה נתרן ושומן. יש מוצרי חלב נוספים, טחינה, סרדינים ועוד. פני לתזנואית להמשך טיפול פרטני. בברכה,דנה

05/09/2022 | 13:17 | מאת: מאיה

מוצרי חלב (כולל ריקוטה) + טחינה + סרדינים וכדו' (אותם אני צורכת), בלי גב"צ, לא מספקים לי יותר מכ-500 מ"ג סידן ביום. הדיאטנית שלי כללה בהמלצותיה (בכתב) גב"צ 15%, ודיאטנית נוספת רשמה לי "גבינה שמנה 20% שומן מאפשרת אכילה מאוזנת" (משקל תקין ובדיקות דם תקינות)".

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר