חומצות אמינו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

24/12/2022 | 16:06 | מאת: אביתר

שלום אני בתת משקל ובתזונה יש מעט מדי חלבון לפי הרופא. צריך להגביר חלבון באוכל. רציתי לשאול אני אוהב לחם אחיד רגיל פשוט. אני מבין שיש לזה ציון חלבון נמוך יותר מאשר נניח ביצה או עוף. וראיתי באינטרנט טבלה ורואים למשל שב 100 גרם ביצה יש פי 4 חומצת אמינו כמו ליזין לעומת בלחם אחיד. פה כ 800 וכאן כ 200. מה שאני לא מבין. אם אכלתי לחם ויש בו 200 ליזין האם ה 200 ליזין מלחם הם בדיוק כמו 200 ליזין מביצה? אם נניח אוכל 300 גרם לחם במקום 100 גרם ביצה ואז מגיע בכמות חומצות אמינו בערך לכמות בביצה אז האם הכנסתי את אותה כמות ואיכות של חלבון? או שאותם נניח 100 מג ולין לוצין וכו' בלבן ביצה יותר טובים מ 100 מג ולין לוצין בלחם? תודה רבה

שלום אביתר, מזון זה לא מתמטיקה. אתה לא אוכל ליזון מביצה ולחם בנפרד. אתה צריך חלבון כמותי סה"כ- נקבע לפי המלצות ומשקל, וגם הקפדה שיהיה חלבון בעל ערך תזונתי גבוה כגון ביצים, מוצרי חלב וקטניות. לחם עני בחלבון באופן יחסי למנה שאתה אוכל. אני ממליצה לפנות לתזונאית שמבינה כמה חלבון אתה צרך לאכול ולקבל המלצות בהתאם. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר