לחם מלא ביתי גורם לי לעצירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/01/2023 | 11:29 | מאת: אני

שלום, לאחרונה שמתי לב שיום אחרי שאני אוכל כמה פרוסות מהלחם שאני מכין בבית, אני סובל מעצירות קשה שכבר גרמה לי לבעיות רפואיות. אני מכין בבית רק לחם מ-100% קמח חיטה מלא. כשאני אוכל לחם קנוי (גם 100% מלא) זה לא קורה. בלחם שלי יש רק קמח, מים ומלח (ושמרים שמתפיחים אותו ואמורים למות באפייה). בלחם הקנוי יש עוד כל מני מרכיבים שתמיד ייחסתי אותם להנדסת מזון ושמחתי שאני נמנע מהם.. אבל הקנוי לא עושה עצירות... אני לא מבין איך זה יכול להיות ולמה זה קורה. זאת תופעה ידועה?

שלום, ככל הנראה כמות הסיבים וסוג הדגן שאתה משתמש עשירים יותר ודחוסים יותר. זה פפונקציה גם של כמות מים/נוזלים. ממליצה לשתות יותר מים סביב הארוחות ולהוסיף יותר ירקות. בברכה, דנה

09/01/2023 | 19:35 | מאת: אני

תודה רבה :) :)

14/01/2023 | 20:24 | מאת: מיכאל

לי היה מעי רגיז, וכשהייתי אוכל הגבה סיבים הכאבים גברו דויקא וגם פתאום עצירות דווקא לחם לא מאוד סיבי ופסטה לא מחיטה מלאה, אלא, דורום שזה סיבי נורמלי. הביאו להקלה בעלי מעי רגיז עודף סיבים זה אפקט הפוך.כאבים ועצירות.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר