לגבי מלח באוכל באיזו כמות?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
ערב טוב רציתי לשאול לגבי מלח באוכל כשאני מתקן טעמים באוכל ומוסיף מלח מתי לעצור מבחינת הכמות כשהטעם בתבשיל טעים או שכל עוד שהאוכל לא מלוח מדי עם טעם לא טעים הכוונה בעיקר מבחינה בריאותית כמובן?
הכוונה מבחינה בריאותית כל עוד שזה לא מלוח מדי זה במסגרת התקין בריאותית?
שלום חיים, אין קשר בין הטעם לכמות. זה עניין של רגישות. מה שמלוח לי לא יהיה מספיק מלוח לך. הטעם אינו מדד לכמות. בברכה,דנה
אין איזה מדד לכמות מלח למשקל מסויים?
שלום חיים, התשובה היא לא. זה לא פר משקל, אלא כללי. כמו הנתרן היומית המומלצת היא עד 2.3 גר' נתרן ליממה. בברכה, דנה