לגבי מלח באוכל באיזו כמות?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/03/2023 | 21:54 | מאת: חיים

ערב טוב רציתי לשאול לגבי מלח באוכל כשאני מתקן טעמים באוכל ומוסיף מלח מתי לעצור מבחינת הכמות כשהטעם בתבשיל טעים או שכל עוד שהאוכל לא מלוח מדי עם טעם לא טעים הכוונה בעיקר מבחינה בריאותית כמובן?

שלום חיים, אין לי תשובה מדעית בנושא. תחושת הטעם היא דבר סובייקטיבי. בברכה,דנה

21/03/2023 | 12:38 | מאת: חיים

הכוונה מבחינה בריאותית כל עוד שזה לא מלוח מדי זה במסגרת התקין בריאותית?

שלום חיים, אין קשר בין הטעם לכמות. זה עניין של רגישות. מה שמלוח לי לא יהיה מספיק מלוח לך. הטעם אינו מדד לכמות. בברכה,דנה

21/03/2023 | 13:05 | מאת: חיים

אין איזה מדד לכמות מלח למשקל מסויים?

שלום חיים, התשובה היא לא. זה לא פר משקל, אלא כללי. כמו הנתרן היומית המומלצת היא עד 2.3 גר' נתרן ליממה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר