ירקות ,עלים וויטמינים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
אני הבנתי שהויטמינים בירקות ובעלים לא נספגים בגוף , אם לא שמים עליהם שמן זית , או אגוזים קצוצים או משהו אחר שומני. כמה זה נכון? באמת שום דבר מהויטמינים מהירקות והעלים לא נספג בגוף בכלל בלי שמן זית או משהו אחר שומני או שהם נספגים בלי משהו שומני אבל במידה פחותה? במידה וזה נכון, מה אפשר לשים בסלט שהוא דל קלוריות שיגרום לירקות ולעלים להיספג כמו שהם נספגים עם שמן זית? כמה צריך לשים? זה אומר שמיותר לאכול ירק בתור נשנוש כי הוא לא נספג? כי פחות הגיוני לפזר שמן זית על ירק בודד. צריך שהשמן שבוחרים לערבב עם הירקות והעלים יגע בכל הירקות והעלים , או שזה לא משנה כי זה מתערבב במעיים גם ככה? תודה רבה מראש
שלום, יש ויטמינים מסיסי שומן מסוג A,D,E,K. לצורך ספיגה שלהם צריך סביבה שומנית. כלומר אם אכלת את זה בנוכחות גבינה 5% או מעט שמן זית או כל מקור שומן אחר , הסיכוי שייספג גבוה יותר. שאר הויטמינים והמינרלים אינם צריכים סביבה שומנית. בברכה,דנה
הכוונה שאם אוכלים את הירקות שמסיסים בשמן בלי שום דבר שומני אז הוויטמינים לא נספגים בכלל במעי ובגוף? ואם כן, זה בסדר לעשות את הסלט בלי שום דבר שומני ובמקביל לאכילת הסלט לאכול כפית קטנה של גבינה לבנה 5% (לא בתוך הסלט) והוויטמינים יספגו כמו שהם היו נספגים עם שמן זית?
שלום, נכון, אם רק תאכלי אותם ללא מקור שומני, הם לא ייספגו. כפית גבינה אולי לא תספק מספיק שומן. בברכה,דנה
מה אני יכולה לשים בסלט או לאכול ממנו כתוספת שהוא דל קלוריות ויגרום לירקות המסיסים בשמן ולעלים להיספג כמו שהיו נספגים עם שמן זית?
שלום, אין דבר כזה, לשומן ערך קלורי, וזה תקין לגמרי להוסיף שומן. מצמום יתר מוביל לחסרים בויטמינים אלו, גם ממקור השומן. בברכה,דנה
כפית מדודה של שמן זית בסלט יחסית גדול תספיק לכך שהוויטמינים בירקות המסיסים בשמן והעלים יספגו בגוף ובמעי?