כמות חלבונים מזיקה-מה הלימיט?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום יש לי 2 שאלות בקשר לחלבון בבקשה: 1. כמה גרם חלבון ביום כבר יכול לגרום נזק לגוף (הבנתי שזה יכול להזיק לכליות כשזה מוגזם) במידה ואני לא חורג מ2 גרם חלבון לכל ק"ג נגיד אני שוקל 70 אז עד 140 ביום..? וכמובן שכל החלבון ממקורות טובים שזה חזה עוף, גבינות עד 5 אחוז, אגוזים, טונה וכו 2. האם מותר לאכול כל יום קופסאת טונה בשמן או שיש בעיה כלשהי? תודה רבהרבה!
שלום אורי, אין כל סיבה לצרוך כמות כזו של חלבון, כאשר ההמלצה היא 0.8 גר חלבון לק"ג לשימור מסת שריר. נזק- זה תלוי בגומרי סיכון נוספים כגון עישון, עודף משקל, סוכרת לחץ דם ועוד. אני לא ממליצה על צריכת מזון מעובד על בסיס יומי, ולכן לא ממליצה על טונה משומרת כל יום. בברכה,דנה
מה מסוכן בטונה שיש רק מים המלח ויש טונה שהיא דלת נתרן כ120 מג נתרן. אם ככה טופו זה אולטרא מעובד. ראיתי איך מייצרים טופו במעבדות בנוסף יש קל יום כלוריד מגביר חוזק. אני מתבלבלת. אם ככה כל אוכל הוא מעובד בצורה כזו או אחרת.