סוג המתקה - טבעי או מלאכותי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/08/2023 | 19:40 | מאת: אלירן

דיאטנית נכבדה, האם כשמדובר במבוגר רזה שלעולם לא מצליח לעלות במשקל (179/60), האוהב קפה רק כאשר הוא מומתק (לא בסוכר), עדיפה המתקה בדבש/סילאן או בסוכרלוז?

שלום אלירן, אין מקום להשוות דבש/סילאן לסוכרלוז. סוכרלוז הוא ממתיק ללא ערך קלורי או תרומה לרמת הסוכר. לגבי דבש וסילאן, מבחינתי אינם שונים דרמטית מסוכר מכל סוג, ולכן זה לא רלוונטי. בסוף זה עניין של כמות, אם מדובר ב 1-2 כוסות ביום, בדיקות תקינות ומדדים תקינים, אתה יכול להמשיך. בברכה,דנה

14/08/2023 | 08:01 | מאת: אלירן

לא הבינותי במה אני יכול להמשיך, לדעתך. ביקשתי להבין האם קיומם בדבש של נוגדי חמצון, פיטוכימיקלים, סיבים, אשלגן, ברזל, מגנזיום, ויטמין c וסידן, אומנם בכמות קטנה, אך בשילוב תזונה מאוזנת, אינו מעניק לדבש יתרון כלשהו (נוסף לטעמו) על פני ממתיק מלאכותי?

שלום אלירן, אין לדבש יתרונות כפי שציינת, הוא בעיקרו סוכר. נכון, הוא עדיף על סוכר לבן המעובד, אבל תרומתו הקלורית די זהה. הכל עניין של מידה. אני לא ממליצה על ממתיקים מלאוכתיים בכל מקרה. בברכה,דנה

14/08/2023 | 22:33 | מאת: אלירן

כמי שאוהב קפה, רק כשהוא מומתק, ואם דבש זה נבלה וסוכרלוז - טרפה, איזו המתקה טעימה תאפשר הנאה מקפה?

שלום אלירן, כפי שאמרתי, זה עניין של מינון.לא אמרתי שדבש רע, פשוט אמרתי שהוא לא שונה דרמתית מסוכר, בנוגע לסוכר אן ערך קלורי. בברכה,דנה

26/08/2023 | 08:17 | מאת: אלירן

עדיין לא הבינותי מתשובתך האם עדיף להמתיק בדבש או בממתיק, שהרי בלי אחד מהם איאלץ להפסיק לשתות קפה - וזה מבחינתי איום ונורא. לכן אני עדיין מבקש תשובתך לשאלה זו.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר