האם טונה מקופסת שימורים בטוחה לאכילה?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
היי, אני בהריון ואוכלת 3 פעמים בשבוע טונה ריו. היום אכלתי אבל היו בטונה חלקים אדומים חומים שמזכירים דם אותם השתדלתי לא לאכול אבל יכול להיות שפספסתי כמה. רציתי לשאול אם במידה ומדובר על חלקים נאים, האם חומרי השימור הורסים את החיידקים?? אני בלחץ תודה
שלום יעל, אין בטונה חלקים נעים, זה צבע שרירי הדג. השימור במלח די הורס הכל. אבל יש לקחת בחשבון, שעדיין יכולים להיות רעלים אחרים. ממליצה לא לאכול כל כך הרבה שימורים בהיריון. בברכה,דנה
תודה לפי משרד הבריאות אפשר עד 3 קופסאות ליום. אילו עוד רעלים יש? אני יודעת שיש כספית בטונה אבל אומרים שפחות אם זה בשימורים
היא מתייחסת לשימורים בכללי, ככל הנראה בגלל כמות נתרן גבוהה ובמקרים מסויימים, גם איבוד ערכים תזונתיים.