ליסטריה וכללי זהירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/11/2023 | 15:26 | מאת: נורית

שלום איך נשמרים? האם חום הורג את החיידק בבישול אם מבשלת גזרים וקישואים? מה לגבי ירקות חיים שרוצה להכין סלט. אם שוטפת במים זה מספיק? אני בטרימסטר 3 ובלחץ. אני אמורה להסיק שיש להימנע עכשיו מסלט? בגדול קראתי שיכולה להיות ליסטריה גם במוצרי מזו אחרים כגון טחינה גולמית. אם אני מכינה טחינה ושמה מים רותחים כשמכינה זה בסדר? אני חלילה ממש חוששת אבל מצד שני יודעת שחייבים לאכול

28/11/2023 | 09:51 | מאת: נורית

שבוע 29. אם שמה את העגבניות שרי בתוך קערת מים פושרים/רגילים חצי שעה ואח"כ שוטפת עם עוד קצת מים מתחת לברז ומנגבת עם נייר סופג. את הבצל שוטפת מתחת למים בערך דקה וכנל את האבוקדו ואז מנגבת עם נייר סופג ואז מקלפת ומכינה סלט. מה הסיכוי חלילה לליסטריה? בנוסף, אם באבוקדו יש כתמים חומים והוא התחיל לעבור תהליך השחמה, האם לזרוק אותו או להשתמש בחלקים הלא חומים? תודה אני פשוט ממש בלחץ לאחר שקראתי על זה

שלום נורית, אין מניעה מאכילת ירקות ופירות טריים, לא חייבים לבשל או לקלף. לשטוף במים ומעט סבון, זה הכל. יש ירקות שיותר קשה לשטוף כגון פטריות, נבטים וחסה, לכן חשוב להשרות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר