שאלה על חלבון וסידן בתחליפי חלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום דנה, אני מאוד אוהבת חלב סויה ויכולה לשתות אפילו קרטון ביום, רק שנמנעת מכך. בעברי הייתי צורכת רק חלבון צמחי ונוצרה לי בעיה של דלדול שריר. בנוסף, בשל תת תזונה ממושכת בילדות, יש לי דלדול עצם (אוסטאופורוזיס) מגיל מאוד צעיר וגם בעיות בספיגת שומנים. ברור לי שהאוכלוסיה הכללית יכולה לחיות יופי בצריכת חלבון מהצומח אבל במצב שלי: 1. האם כדאי לדעתך להמשיך לשלב חלב סויה עם חלב פרה או שלוותר לגמרי על הסויה? 2. האן כדאי לספור את הסידן המוסף לחלב סויה (סידן קרבונט) כמקור נוסף לסידן או שהוא יותר לשם שיווק מאשר זמינות לגוף? בת 36. תודה
שלום תמר, בגלל הרקע המורכב, לא הייתי מסתמכת על מזון, מוודאת שאת מקבלת מספיק ויטמין D, ואם צריך תוסף סידן. בברכה,דנה