האם הגוף נפטר משומן טראנס
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום יש לי 2 שאלות 1. הבנתי שיש שומנים רגילים כמו קוקוס או סויה וכדומה שאחרי חימום או עיבוד הופכים לשומן טרנאס למשל באכילה של מזון שמטוגן בשמן עמוק האם זה נכון? והאם הכמויות שם גדולות? 2. האם הגוף נפטר מהשומן טראנס שאוכלים או שהוא מצטבר כולו? תודה
שלום סמי, שמן קוקוס או אחרים לא הופכים לשומן טראנס בטיגון. שומן טראנס נוצר בתהליך פיסיקלי. ולא, הגו לא 'נפטר' משומן טראנס. הוא מעלה חמצון כולסטרול ומזיק לבריאות. הבעיה בטיגון זה חמצן של השמן ואפקט מסרטן . בברכה דנה