תזונה לאחר חסימת מעיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/05/2024 | 16:29 | מאת: דן ששתיאל

שלום רב! אני כחודש + אחרי חסימת מעיים שנפתחה בצורה טבעית. כרגע אני אוכל שילוב של מספר ירקות - חסה או כרוב אדום, מלפפון ירוק, עגבניות, צנוניות, בצל ירוק,בצל יבש ופטרוזיליה. כמובן שאוכל גם גזר חי ותפו"א מקולף מבושל או בתנור. קישוא ודלעת מבושלים . יש לי מספר שאלות - 1. לגבי ממולאים ( מבושל או בתנור) כמו כרוב לבן, עלי גפן פילפל צבעוני (גמבה) האם אפשר? 2. האם אפשר לשלב מעט סומסום? יש על בגלה. 3. האם אפשר לאכול חמוצים וזיתים? 4. האם אפשר לשלב זעתר (ללא מלח). 6. האם מותר לשתות חלב שקדים? 7. לגבי פילפל צבעוני חי (גמבה) משנה באיזה צבע בודקים שילוב? 8. לגבי כרובית מבושלת האם אפשר לאכול רגיל? בתודה מראש דן ששתיאל

שלום דן, חודש לאחר חסימה, אם אין סיבה ידועה שיכולה להגביל, ניתן לאכול הכל. ממליצה לפנות גם לייעוץ פרטני והמשך מעקב. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר