דיאטה מבוססת DNA זה הגיוני?,

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

13/06/2024 | 04:09 | מאת: מורן

שלום, חברה סיפרה לי על דיאטה מותאמת אישית על ידי בדיקת גנים ושאמרו לה שכדאי לה לאכול אוכל מטוגן, גבינות שמנות ולחם מקמח שקדים וכו.. בקיצור דיאטה מאוד שומנית ואכן היא ירדה במשקל. אך שאלתי היא כזו- האם רק הירידה במשקל היא התוצאה החשובה ביותר? מה עם הבריאות עצמה? כמה בריא זה יכול להיות לחיות על גבינות שמנות אוכל מטוגן ולחם מקמח שקדים? זה נראה לי ממש הזוי ושהגורם העיקרי שנלקח בבדיקה הוא נטו הירידה במשקל ולא הפן הבריאותי. הרי הקשר בן אוכל שומני ובעיות בריאותיות הוא כל כך ידוע.. כמה זמן כבר אפשר לחיות על דיאטה כזו מבלי השלכה בריאותית מסכנת חיים? תודה אשמח לתשובה.

שלום מורן, ההמלצות האלו לא מבוססות מחקרית. הסיבה שהיא ירדה במשקל כי מנעו ממנה דברים אחרים. לא בטוח שקבלה המלצה מאוזנת, ולכן אנחנו לא ממליצים על שיטה זו ללא ליווי תזונאית קלינית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר