האם יש דבר כזה אלרגיה ליין אדום?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/06/2024 | 00:03 | מאת: זקן בנפשו

יין רוזה יקר מחברה מוכרת (לא פיצוצייה). עשר אחוז אלכוהול בקושי. פחות מחצי כוס. בן 30 ובריא. לא שותה הרבה, אבל יוצא לי לשתות מדי פעם. ופתאום כאבי בטן מטורפים, פנים אדומות, והרגשה של מעין עילפון... והכל עבר אחרי כרבע שעה. נשארה רק תחושה מוזרה כמו התנפחות מתחת לסנטר (במעלה הגרון). אני זוכר שזו לא הייתה הפעם הראשונה. חבל רק שלא זכרתי זאת לפני שקניתי את היין. מה זה יכול להיות? יש דבר כזה אלרגיה ליין? אולי זה בעיה בקיבה? אשמח להסבר או לכל השערה אפשרית. תודה :)

14/06/2024 | 14:23 | מאת: אאא

כן. אני אלרגית ליין אדום (גורם לי לתחושת חנק ושיעול בלתי נשלט, גם אם רק מריחה)

שלום, יש מקרים של רגישות לאלכוהול, מתואר בספרות. הייתי מציעה להוועץ עם רופא.ה בברכה,דנה

16/06/2024 | 11:18 | מאת: אאא

לדנה ולשואל - אלרגיה ליין אדום, לפחות במקרה שלי, היא לא לאלכוהול, אלא לרכיב שנמצא בקליפת הענבים מהם מייצרים את היין האדום. יינות אחרים, או כל מוצר המכיל אלכוהול, לא גורמים לי לתגובה אלרגית. אבל ברור, העניין דורש בדיקה רפואית.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר