ירידה במשקל אצל קשישים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/06/2024 | 10:41 | מאת: רומי

הי דנה, רציתי לשאול האם תתכן ירידה במשקל ועדיין אין בעיה? כלומר שזה נובע מגיל או חילוף חומרים? כמו למשל שהחל מגיל 40 אנחנו מתרחבות ועולות במשקל. האם סכרת או טרום סכרת יכולה לגרום לירידה במשקל? אני חוששת שאמא שלי בתת תזונה לפי BMI היא שוקלת כעת 49 קילו. נמרצת וכו'.. לעניין הגובה היא מתכווצת ומנמיכה גובה כעת 1.55 מ'~ גיל 84 יש לה אוסטאופרוזיס לוקחת סידן. סטטינים כמו כולם.. מדללי דם אומפרדקס. היה נראה שיש סכרת או טרום תלוי איזה רופא משפחה שואלים פשוט התחלפו לה כמה. אחד הכריח אותה לקחת כדורים לוקזמין ( נראה לי ואז החלה לרדת) מאז לא עלתה כמובן שביקשה להפסיק וכעת יש לה רופא חדש וגם הייתה אצל תזונאית שאמרה לה שהכל בסדר במה שאוכלת ולא צריך כדורים. אבל עדיין אין עלייה במשקל...ולא לקחה הרבה זמן וכבר עברה חצי שנה מאז שהפסיקה. האם להערכתך מותר לתת לה אנשור? או אולי להיות במעקב אצל תזונאית או שזה תקין וכך זה אצל קשישים? תודה

שלום רומי, אני ממליצה לחזור לתזונאי.ת למעקב וטיפול. ירידה לא רצונית במשקל דורשת בירור. בגלל גילה, פחות נבחר בהתערבות אגרסיבית, אבל יש דברים שאפשר לעזור. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר