מאכלים עם צפיפות קלורית נמוכהVSגבוהה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

26/06/2024 | 09:58 | מאת: אילן

גם אם אכלתי חצי קילו סלט וגם אם אכלתי חצי קילו שוקולד, מייד אחר כך אני אשקול חצי קילו יותר. תוך כמה זמן יהיה במשקל הגוף הפער שנובע מזה שסלט הוא דל בקלוריות בעוד השוקולד מלא בהן?

שלום אילן, אין משמעות למהות השאלה שלך, והיא טעות מיסודה. אתה לא תעלה חצי קילו אחרי אף אחד מהמזונות האלו. אתה לא משקל, וזה לא יראה במשקל. המטבוליזם הקבוע שלך לא יראה את ההבדל. ההשפעה של ההבדל הקלורי אינה מתבטאת מאכילת מזון אחד פעם אחת, אלא משילוב של גורמים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר