קטניות שבושלו ולאחר עוברות לתנור

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/07/2024 | 18:37 | מאת: שירי

קטניות שבושלו ולאחר עוברות לתנור למאכל שנקר קטניות קראנץ'(כמו גרגירי חומוס מתובלים) מה נותר מהערכים נותר ממאכל זה? חלבון , מינרלים וויטמינים? תודה

שלום שירי, קשה לומר בדיוק, כי חלבון לא משנה כמותו אלא משתנה מבנית, ויטמינים חלקם נהרסים בחום. מינרלים גם הולכים לאיבוד. בברכה,דנה

17/07/2024 | 22:56 | מאת: המשך לשאלה

כתבת שחלבון משתנה מבנית - מה הכוונה? אם לדוגמה בביצה יש חלבון מלא, אבל תמיד אוכלים אותה אחרי חימום, האם החלבון הופך לפחות איכותי? או שאולי דווקא החימום מיטיב עמו? תוכלי בבקשה גם לפרט לגבי המינרלים שהולכים לאיבוד בחום? תודה

שלום, החלבון משנה מבנה לא כמות, ויכול להפוך זמינות ביולוגית ואיכות, לא כמות. לגבי מינרלים- כל מה שילך לאיבוד במים- כמו אשלגן, זרחן, מגנזיום. בברכה,דנה

18/07/2024 | 17:31 | מאת: המשך לשאלה

תודה. לכן שאלתי על איכות החלבון. אם לדוגמה בביצה יש חלבון מלא, אבל תמיד אוכלים אותה אחרי חימום, האם החלבון הופך לפחות איכותי? או שאולי דווקא החימום מיטיב עמו?

שלום, החימום לא מיטיב איתו, אבל אין ברירה. אנחנו לא ממליצים על ביצה חיה- הסכנה גדולה מהחסרון של החימום. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר