חומצה אורית ותזונה דלה בפחמימה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/07/2024 | 19:16 | מאת: נטלי

שלום רב אשמח לעזרה בעקבות טרום סוכרת התחלתי דיאטה דלת פחמימות. אני אוכלת סביב 50-70 גרם פחמימה וגם מתאמנת פעם בשבוע אימון כוח ועושה הליכות. לא אוכלת יותר בשר אדום ממקודם (לא הרבה) וצריכת חלבון מתונה בבדיקות ראו שיש לי קפיצה של חומצה אורית ל -7. אף פעם לפני לא היו בעיות של חומצה אורית . מה שכן ירדתי בתקופה יחסית קצרה הרבה במשקל סביב 7 קילו (ואני יחסית רזה מראש). האם הירידה במשקל הזו גם קשורה להופעת החומצה האורית ? האם אפשר יהיה למתן את זה חזרה ? אשמח להכוונה תודה

שלום נטלי, בהחלט ירידה חדה במשקל יכולה לגרום לזה, אבל מקור לעליה בחומצה אורית היא עליה במקורות חלבון, לא רק בשר אדום. מניחה שהעלית את כמות החלבון על חשבון. פני לתזונאי.ת לליווי מתאים, תזונה דלת פחמימות כזו צריכה להיות בליווי מקצועי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר