צרכים תזונתיים בהנקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/07/2024 | 18:53 | מאת: ניב

הי דנה, רציתי להתייעץ לגבי אחותי שהיא אחרי לידה ומניקה. היא טבעונית ומתקשה להגיע לצרכים התזונתיים שלה, בעיקר מבחינת קלוריות וחלבון. אני מודע לכך שבתקופה זו יש צורך מוגבר בצריכת קלוריות וחלבון, ולכן חשבתי להציע לה להתחיל לתסף באבקת חלבון או אבקות כמו פרו מס או אבאונד, שהבנתי שמסייעות לשמירה על מסת שריר.. האם לדעתכם תוספים כאלה יכולים לסייע ולעזור שהיא לא תאבד מסת שריר? אנסה גם לשכנע אותה ללכת לייעוץ דיאטנית. תודה רבה.

שלום ניב, ממש לא הייתי נותנת תוספת ללא הצדקה קלינית. יש לבצע הערכה של צריכה ולתת המלצות להעשרות במזון ראשית. אני לא יודעת מהי הכשרתך להחליט שאינה אוכלת מספיק, אבל לרוב אנחנו אוכלם גם חלבון וגם קלוריות באופן מספק. אם הי מניקה, אני ממליצה לוודא ויטמין B12 בתינוק.ת. זה יותר חשוב. גם אם הרמות בדם של אחותך תקינות, עלול להיות חסר בחלב. בברכה,דנה בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר