מה הסיבה לעדכון ערכי סוכר תקינים?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
בעבר היה נהוג לאבחן טרום סוכרת מערכים מעלל110 או אפילו קצת יותר. בימינו מעל ל100 בזמן צום כבר אתה נחשב טרום סוכרתי. האם העדכון והורדת הערכים היא רק בשביל שאנשים יהיו יותר ערניים ולתת להם מקדם הגנה יותר רחב שימנעו מלהגיע לסכרת יותר מוקדם, או גם בגלל שהרפואה המודרנית מצאה שבערכים של 100 למשל בצום הגוף כבר ניזוק בריאותית?
רק שינוי פורמלי. קודם זה היה 110, כי זה הערך לפי ארגון הבריאות העולמי, ועכשיו זה 100, לפי ארגון הסוכרת האמריקאי. אפשר לקרוא כאן: https://en.wikipedia.org/wiki/Prediabetes
שלום יהודית, הערכים של 110 שונו לפני שנים רבות, ואכן, גילו שכבר בערכים מעל 100 יש סיכון משמעותי והזמן לעצור את המהלך קורה כמה שיותר מוקדם. בברכה,דנה