סיבים בגסטרופרזיס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

18/09/2024 | 22:15 | מאת: אורי

אני בן 45 וסובל כבר כמה שנים מגסטרופרזיס אידיופתי. ירדתי משמעותית במשקל ובתת משקל. בשנה האחרונה הצלחתי לעצור את הירידה עם הוספת פורמולת מזון. אני אוכל רק פורמולת מזון, כ 15 רך של לחם ולא אוכל בכלל ירקות טריים פירות בשר וכו'. היות ואני לא אוכל כמעט סיבים אז לוקח חצי מנת נורמלקס ביום וזה עוזר שהיציאות יהיו יותר רכות אבל זה לא מספיק. שמתי לב שעם סיבים הם יותר טובות או יותר מאוחדות. בשביל הסיבים אוכל כל יום כ 30 גרם קישוא מבושל רק את הגרעינים שיש בפנים. כמה פעמים שניסתי להפסיק את הקישוא היציאות היו פחות טובות. בגרעינים יש כ 5 גרם סיבים ל 100 גרם אז אני מקבל כ 1.7 גרם סיבים לא מסיסים וכנראה זה קצת עוזר לי. הבעיה שבחודשים האחרונים הגרגירי קישוא מכבידים עליי בקיבה ולפעמים גורמים לבחילות. אם אני אוכל רק את המעטפת שמעל הגרגירים היא פחות עוזרת לי ( יש בה רק 1 גרם סיבים ל 100 גרם ). חשבתי אולי להחליף את גרירי הקישוא בבנפייבר. בבנפייבר כפית יש 6 גרם בנפייבר וזה מכיל 5 גרם סיבים הרוב זה סיבים . אז בעצם אם אני רוצה תחליף ל 1.7 גרם סיבים של הקישוא אז אני אמור לקחת כ 2 גרם בנפייבר. אז האם בעצם 2 גרם בנפייבר יכול להיות תחליף ל 30 גרם קישוא? כזאת כמות קטנה? אם כן זה בטח יןתר קל לקיבה לאכול רק 2 גרם לעומת 30. מה דעתך ? תודה

שלום אורי, זה לא מדע מדוייק, זה יותר לנסות ולראות כיצד זה משפיע עליך. כל אדם מגיב אחרת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר