האם אפיה של שיבולת שועל פוגעת בערכים?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום רב ראיתי מתכונים שבעצם מערבבים בקערה שיבולת שועל מכל סוג עם חמאת בוטנים/בננות/דבש וגרעינים ופירות יבשים ושמים הכל בתנור ואפשר בעצם להכין חטיפי אנרגיה בריאים השאלה שלי האם האפיה של שיבולת שועל שבמקרה שלי מדובר בסוג של הקוואקר האם זה הורס את הערכים האפיה בתנור? זה נאפה כחצי שעה ב 150-170 מעלות בערך ומשחים פשוט לא מסוגל לאכול שיבולת שועל בשום דרך אחרת זה עושה לי להקיא תוה רבה
תודה רבה על המענה האם הפגיעה בערכים היא יחסית קטנה עד 25 אחוז למשל ועדיין שווה לצרוך ככה שיבולת שועל על בסיס יומי? הסיבים , חלבון וברזל נשמרים ברמה מסויימת לדעתך?