כמה שאלות בנושא גלוטן ובעיות עור, שילוב חלבון וירקות..
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום 1. האם זה נכון שגלוטן מעודד בעיות עור? אם אפחית או אוותר לגמרי זה יוכל לעזור לי בריפוי מאטופיק דרמיטיטיס? 2. במסגרת ירידה במשקל ראיתי שיש אפשרות לאכול חלבון ללא הגבלה בתוספת סלט וללא מנת פחמימה. דיברו רק על מנת עוף או בשר. האם יש עוד כאלה שאפשר לשלב? למשל - טופו / קטניות / מוצרי חלב / ביצים? הם נחשבים לחלבון מתאים בארוחה מסוג כזה? 3. לגבי סירופ סיבי עולש - מה הכמות המומלצת ביום לסוכרתיים ולמי שלא סוכרתי? 4. ממרח שקדים - כמה כדאי ליום במידה ואני אוכלת בנוסף במהלך היום כחמש-שש יחידות? 5. חלב שקדים, מתוק אך ללא סוכר. הרכיבים בו - מים, אורז (14%), שקדים טחונים (1.2%), שמן חמניות, מלח ים, טעם שקדים טבעי. האם מומלץ ובאיזה מינון? אפשר גם לסכרתיים?
שלום אילה, 1. אין קשר מוכח. 2. זו אמירה לא נכונה, להכל יש מגבלה, וכדאי לעשות דיאטה בייעוץ עם איש מקצוע. טופו נחשב חלבון , גם ביצה ומרבית מוצרי החלב הקשים. קטניות לא. 3. אין לי מידע בנושא 4. אין המלצה לכמות. 5. אין כמו מומלצת גורפת. בברכה,דנה