ביצים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום שאני אופה עוגה מביצים שבעוד שבוע יפוג תקפם . ומקפיא חצי מהעוגה שנשארה . ואוכל את החצי הקפוא רק בעוד חודש ויותר . האם יש בעיה בכך שהביצים כבר פג תקפם. תודה נ.ב הסלמונלה אם יש בביצה זה בקליפה? בביצה עצמה ? אני שואל כי רואה בתוכניות ב טי וי בישול. שהמבשלים בכלל לא רוחצים ידיים בטיפול בביצים .
לקריאה נוספת והעמקה
שלום דן, אין בעיה, ברגע שבשלת זה חסר משמעות. הסלמונלה יכולה להיות גם על הביצה וגם בתוכה. לא מומלץ לשטוף ביצים- זה מחדיר את הסלמונלה פנימה. בברכה,דנה