שאלות כלליות בנושא תזונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום בת 35, בריאה, במשקל תקין. 1. איך בוחרים קינוח שכדאי להכין בבית? איך בוחרים את כמות המרכיבים הפחות מומלצים? הרבה פעמים מתלבטת לגבי כמות השומן והסוכר. נניח הכנתי קינוח מקמח כוסמין שיש בו 50 גרם חמאה, רבע כוס שמן, 2 כפות מלאות סוכר ו-4 כפות ממרח תמרים ללא סוכר. האם זה קינוח שפוי שאפשר לאכול ממנו במידה כל יום? 2. אוכלת תקופה גבינה לבנה שכתוב עליה 5 אחוז שומן. במקרה הפכתי את הקופסא וראיתי במרכיבים רכיב ראשון חלב ורכיב שני שמנת 42 אחוז שומן (!!!). ממש כועסת מזה. איך זה יכול להיות? זו הטעיה צרכנית?
שלום אילה, שאלת הקינוח ספציפית מדי לפורום זה. תכיני קינוח לפי מה שאת אוהבת ויודעת לשלוט בכמות איכלתו ותגווני. המשמעות של 5 אחוז שומן היא שבכל 100 גר' מוצר יש 5 גר' שומן. כלומר בגבינה 5% של 250 גר' יש 12.5 גר שומן. משתמשים בגביה השמנה כמקור לשומן הזה, אבל אין פה שום רמאות. בברכה,דנה