הכנה מראש של מוצרי מזון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום האם אפשר לטחון מראש גרעיני דלעת וגרעיני חמניות וזרעוני שומשום ולשמור במקרר ולאכול אותם יום למחרת? האם הם מאבדים מהיתרונות שלהם? אם אני מכינה תפוחי אדמה קלופים וחתוכים במקרר ומבשלת אותם יום למחרת האם הם מאבדים מהיתרונות שלהם? ובאותו ענין אם אני מכינה מראש עגבניה ומלפפון ובצל שקולף מראש ונימצא במקרר ויום למחרת אני מכינה סלט האם יש איבוד של ויטמינים וכו'? תודה רבה שרון
שלום שרון, כל תהליך חיתוך, ריסוק, טחינה פוגע באופן כללי במרכיבים, אבל אין לדעת כמה. בברכה,דנה