שאלות כלליות........
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום 1. האם אפונה ירוקה קפואה נחשבת לירק? אפשר לאכול ללא הגבלה בארוחת צהריים? 2. האם יש אפשרות לוותר על ארוחת ערב מסורתית (ביצים, גבינה, לחם, סלט) ולהמיר אותה בארוחת צהריים נוספת? למשל - אורז/ קינואה/ פסטה עם מנת חלבון (עוף/בשר/ טופו/ שעועית..). כמה כפות אורז, קינואה וכ'ו שווה פרוסת לחם אחת? 3. קראתי שלא מומלץ לאכול בבוקר מתוק כדי לא להגביר צורך למתוק במהלך היום. האם תקף גם לפירות?
נ.ב - הכוונה לאפונה ירוקה עדינה קפואה
שלום אילה, אפונת גינה עדינה או אחרת נחשב לקטניה, בדומה לחומוס ושעועית, ולא נחשבת לירק מבחינה קלורית וחלבונית בעיקר. ברוב העולם לא אוכלים ארוחה מסורתית כמו שלנו לארוחת ערב, אז הכל אפשרי. לגבי פירות לארוחת בוקר- אין עדויות מחקריות שתומכות בכך שזה לא מזין או בריא. בברכה,דנה
הי דנה. תודה רבה על התשובה. לגבי האפונה קראתי את זה (אמור להיות מקור מאד אמין) כנראה יש לפעמים דיעות מנוגדות בעולם התזונה. "אפונה עדינה מכילה מעט חומר בפנים והרבה קליפה מסביב. לעומת זאת, אפונה רגילה מכילה הרבה יותר מילוי ופחות קליפה. קליפה, כידוע, לא מכילה קלוריות ולכן באפונה עדינה יש בסך הכל 33 קלוריות ב־100 גרם, והיא נחשבת לירק כך שאפשר לאכול ממנה כמה שרוצים. באפונה רגילה יש כ־70 קלוריות ב־100 גרם - פי שתיים יותר מהכמות באפונה עדינה. אפונה זו נחשבת לקטנית״.