כבד עוף
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
האם כבד עוף מבושל נחשב מבחינתך כבריא ובעל ערכים תזונתיים חיוניים, בהנחה שאינני סובלת מכולסטרול גבוה? מהם הערכים הקלוריים של 100 גרם כבד מבושל והאם ניתן לדעתך לשלבו במהלך דיאטה?
שלום מאירה, לא, כבד עוף לא נחשב כבריא ובעל ערך תזונתי חיוני, כי ניתן להשיג ברזל גם מחלקי בשר רזים יותר. איני אומרת שאסור לאכול כבד עוף או בקר אחת לכמה זמן, אבל לא כחלק מתפריט שבועי קבוע, גם אם אינך סובלת מכולסטרול גבוה. ב- 100 גר' כבד מבושל יש כ- 300 קק"ל, 20 גר' שומן, מחציתו רווי וכ- 400 מ"ג כולסטרול. איני ממליצה עליו לא רק בגלל ההרכב, אלא בעיקר כי הכבד של העוף עובד כמו בבני אדם לניקוי רעלים, ולכן עשיר גם בהם. אחת לשבועיים-חודש זה מעל ומעבר. לא מוצר מזון חיוני. בברכה,דנה