קטשופ , חרדל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
לאחרונה היה פירסום של תביעה של אוסם נגד היינץ שהקטשופ של היינץ הוא לא קטשופ אבל כשמיסתכלים על הרכיבים בהיינץ יש אחוז הרבה יותר גבוה של עגבניות מזה של אוסם אז איך זה מסתדר? האם אפשר להסביר? ולפי מה יודעים מה יותר בריא ועדיף (ברור לי שקוטשופ זה בעיקרון לא ממש בריא אבל בכל זאת). בנוסף לגבי חרדל יש חברות שבהם לפי הערכים התזונתיים יש 0 קקל ל100 גרם חרדל ויש כאלו שזה מגיע עד לאפילו למעלה מ 100 קקל ל 100 גרם בעוד שמבחינת המרכיבים המצויינים אין כמעט הבדל או משהו שיכול להסביר זאת- האם יש לכן אפשרות להסביר?
שלום רמה, יש הגדרות של התעשיה מה נחשב קטשופ ומה נחשב ממרח עגבניות או כל דבר אחר. אין לזה קשר תזונתי . לגבי חרדל- אשמח שתתני דוגמאות של חברות ואבדוק מול החברה. בברכה,דנה