בשר מעובד
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
בעקבות הפרסום החדש אודות זה שבשר מעובד מסרטן האם אפשר לקבל הבהרות למה הכוונה בבשר מעובד? הרם זה תופס למשל גם לגבי שניצלי עוף מוכנים ובכלל מה עושה את השבר למעובד לעומת לא מעובד בהקשר של האזהרות?
שלום צחי, עיקרי המחקר פורסמו בתקציר בבלד. עיקר הכוונה היתה לבשר אדום מעובד ( כל מה שעשוי מבקר, עגל, איילים, חזיר, כבש, עזים ). לא היה דיון על עוף. בכל מקרה מזון מעובד אינו תואם את המלצות הבריאות בשל תכולת שומן לרוב גבוהה וכמובן נתרן. בברכה,דנה