תפוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/11/2015 | 07:52 | מאת: יניב

אם אני אוכל תפוז (או כל פרי הדר אחר) כמה שעות לאחר שאני מקלף אותו, האם הדבר פוגע בספיגה של ערכיו התזונתיים? אם כל פלח נותר שלם (עם הציפוי הדק שעוטף אותו) הדבר תורם לשימור הערכים התזונתיים? ואם אני שומר את הפלחים במקרר, הדבר עוזר?

שלום יניב, כל עוד אינך פוגע בשלמות הפרי, הערכים נשמרים יחסית טוב. כל פרי מאבד מערכו עם הזמן מרגע הקטיפה בכל מקרה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר