ליקופן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
האם תכולת הליקופן הגבוהה ברסק עגבניות מקנה לו ערכים תזונתיים מועילים? מהו ריכוז הליקופן בקטשופ? האם נכונה הטענה כי כיוון שקרוטנואידים מתמוססים בצורה יעילה יותר בלוויית מזון שומני, רצוי לצרוך את הליקופן יחד עם מזון שהוא יחסית שומני? האם פיצה עתירה ברסק עגבניות ובגבינה צהובה (28% שומן) יכולה לענות על הדרישה הזו?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום דר שמר, ליקופן נמצא גם בעגבניות טריות אך זמינותו עולה ברסק עגבניות או בכל תהליך בישול וחימום שהן עברו. גם בקטשופ יש ליקופן, אך לא ידוע לי ריכוזו כל ויטמין מסיס שומן, ביניהם ליקופן שהוא נגזרת של ויטמין A ייספג טוב יותר בסביבה שומנית. לא צריך גבינה עתירת שומן לשם כך. ואין למצוא בפיצה הצדקה למזון בריאות בכלל תכולת ליקופן גבוהה. בברכה,דנה