שומני טראס במזון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
יש לי שאלה בעיניין שומן הטראנס ממש בכל הלחמים שאני מוצא בסופרים רשום שהם מכילים שומן טראנס אומנם0.5 ג'ר אבל בכל זאת זה שם אז אין לחמים ללא שומן כזה? מה עם לחם שחור רגיל? כמה שומן טראנס יש בו? וגם בכל הסלטים שעל המדפים יש שומני טראנס, אני לא יכול למצוא סלט בקופסא ללא השומן הזה? אני לא רוצה לצרוך את השומן הזה אבל אני רואה שהוא נמצא בכל הגבינות, לחמים ועוד, אז מה עושים? תודה
שלום יצחק, צריך להפריד בין סוגי שומני הטרנס. אלו הנוצרים במפעל ואלו שנמצאים באופן טבעי במוצר חלב. בגבינות שמקורם בחלב פרה יש שומן טרנס באופן טבעי. שומן טרנס זה אינו נחשב למזיק בדומה לחברו שנוצר בתעשיה. לגבי לחמים- הפתרון הטוב ביותר-להכין באופן ביתי. סלטים מוכנים- ברור שלהכין לבד.שם כמות הנתרן מסוכנת פי כמה משון הטרנס. בברכה,דנה