ירקות כתומים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/01/2015 | 18:00 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 41, בשנה וחצי האחרונות הפחתתי 37 קילו ממשקלי בדיאטה מאוזנת. חלק נכבד מהתפריט שלי הוא ירקות מבושלים / חיים. אני אוכלת מרק ירקות המכיל דלעת ,גזר,קישואים,בצל. וכן תבשילי ירקות מירקות אלה ואחרים. כבר זמן רב שכפות הידיים והרגלים צהובות. ידוע לי שאכילת כתומים גורמת לזה, שאלתי האם זה מסוכן? האם עלי לגשת לרופאה? האם זה יכול לנבוע מעוד גורמים או מאכלים? יש לציין כי אם אחלק את הכמות ברמה יומית יוצא לי לאכול גזר-שניים ליום ועוד חתיכת דלעת (מהכתומים) ולפעמים אפרסק. האם זה הרבה? (בדיקות כלליות שביצעתי לפני כחצי שנה היו תקינות לחלוטין) תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, אין בכך כל סכנה, זה הבטא קרוטן שעושה את הצבע. חשוב להקפדי על אכילת עוד רכיבי מזון ולא להתבסס רק על ירקות אלו, כלומר דיאטה מאוזנת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר