צריכת דגים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/01/2015 | 01:20 | מאת: מייק

שלום רב אני צורך כ 100 גרם טונה במים 3 פעמים בשבוע בארוחת הערב בימי א', ג', ה'...(מלווה בסלט,לחם חיטה מלאה וטחינה) האם ניתן לשלב בארוחת צהריים בימים ב' ו ד' סרדין טרי צרוב במעט שמן זית על טפלון ? או שזה כבר כמות גדולה מידי של דגים בשבוע ? אם הבנתי נכון נושא המתכות הכבדות פחות רלוונטי לשימורי טונה במים...? (אני מנסה פשוט לשלב תזונה שמכילה מקסימום B12 ומינימום כולסטרול, לכן גם משולבות הרבה קטניות, שמן זית ואגוזי מלך בתפריט השבועי). תודה רבה מראש

שלום מייק, הבעיה היא בצריכת שימורים באופן כללי, ולא הדגים. עדיף יותר לכוון לדג טרי. בברכה,דנה

20/01/2015 | 19:19 | מאת: מייק

נתקלתי בנתונים הבאים של משרד החקלאות באינטרנט, האם הבורי אכן עשיר יותר אף מסלמון גם באומגה 3 וגם ב B12 ? מתונים של ערכי תזונה בסלמון שבדקתי זה נמוך בחצי מהנתונים שהוצגו במסמך המצורף לגבי הבורי... תודה http://www.moag.gov.il/NR/rdonlyres/BE310976-6C7A-442A-8420-EB7A7006E61F/0/Nutritional_in_fish.doc

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר