ערכים תזונתיים מומלצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/04/2016 | 18:12 | מאת: אנונימית

היי, אני בת 17 ורציתי להתחיל לשים יותר דגש לכמות הסידן/פחמימות/שומן שיש במזונות שאני אוכלת. רציתי לשאול איזה כמות נחשבת להרבה יחסית? סתם למשל,מוצרים שהפחמימות בהם הן יותר מ8 אז לא ככ מומלץ כי זה המון. מה נחשב הרבה בישביל פחמימות?שומנים?מהי כמות סידן הנחשבת לגבוהה במוצרים?מהי כמות נתרן מוגזמת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא לכל רכיב מזון יש מגבלה כלשהי, זה תלוי בסוג, כמה למנה ועוד גורמים רבים. יש מגבלות בעיקר לגבי נתרן, מה נחשב דל נתרן וזה 120 מ"ג ל- 100 גר' מוצר. שולחת לך קישור שם תוכלי לקרוא את ההגדרות, והכי נכון לפנות לייעוץ פרטני כדי לקבל תשובות רלוונטיות לך, ולא כלליות מדי. http://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/Pages/labeling.aspx בברכה,דנה

22/04/2016 | 23:49 | מאת: אנונימיצ

כעיקרון אני אכן מחפשת תשובה כללית. רק לדעת מה נחשב להרבה ומה נורמלי,הכוונה לטווח. למשל פחמימות בין 10-12 ל100גר נחשב לגבוה לעומת סתם למשל 3 שנחשב לסביר.. ממש באופן כללי את המספרים של אותם ערכים תזונתיים(פחמימות,שומנים,סידן) מהו ערך שנחשב לנורמלי ולא מוקצן מידי. תודה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר