מכונת אייס קפה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
האם כשבחנויות לממכר אייס קפה, שמכינים אותו במכשיר שמחובר לחשמל ושמערבב כל הזמן את התכולה בטמפרטורה כזו שלא מקפיאה את הנוזל אלא מביאה אותו למצב של חצי הקפאה - ברד בשפת העם, משנים את הטמפרטורה לכזו שהופכת את התכולה לנוזל כלומר קירור בלבד (בלילה כשסוגרים את החנות), איכות החלב נפגמת והתכולה לא ראויה למאכל? האם הפשרה של האייס קפה עם החלב והפיכתו שוב ל"ברד" פוגעת בחלב והוא לא טוב למאכל? הבסיס לשאלה הוא שאסור להפשיר ולהקפיא שנית.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום יובל, למטב ידיעתי מדובר באבקה שמוסיפים לה או חלב או מים. זה לא מוצר איכותי מלכתחילה, עתיר סוכר ולא ממש מזין למיטב ידיעתי בסוף כל יום מרוקנים ומכינים מחדש. בברכה,דנה