שיעור פירוק טחינה לסוכרים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום. האם טחינה מתפרקת בגוף לסוכרים, ואם כן אז באיזה שיעור? כוונתי לדעת אם וכמה רצוי להגביל אכילת טחינה משיקולי רמת סוכר בדם (בהנחה שאין בעיות השמנה). תודה!
לקריאה נוספת והעמקה
שלום עפר, טחינה הינה בעיקרה שומן וחלבון, וממש מעט פחמימות, כמעט זניח, לכן אין מגבלה של ממש. סתם לדוגמה, בכף טחינה יש 1 גר' פחמימה לעומת סלו חומוס שם יש 4 גר' פחמימה, שזה הרבה יותר משמעותי, כי גם אוכלים יותר מכך. בברכה,דנה
תודה רבה על המידע, שימחת אותי מאוד. פרט קטן: מהו "סלו חומוס"?